Întreruperea sarcinii

Decizia de a întrerupe sarcina este complexa pentru femei,asa ca au oferit sprijin si informatii complete cu privire la aspectul fizic sau psihologic, care implica avortul.

Avort – Întreruperea sarcinii (IVE)

Întreruperea poate fi spontană sau la cererea gravidei. În acest din urmă caz ​​se numește Întreruperea voluntară a sarcinii sau IVE.

 

Centrul concertat SESPA

Avortul, din 2010 este un beneficiu de sănătate recunoscut de Sistemul Național de Sănătate, asta înseamnă că este finanțat de acesta și că nu are niciun cost pentru femeie.

Clinica Belladona este un centru aranjat cu SESPA, va trebui să aduceți cardul de sănătate al Principatului Asturias, actul de identitate și urmați acești pași:

Pași de urmat pentru a avorta în Asturias

 1. Vino la Clínica Belladona și spune personalului de la recepție că ai venit să te informeze despre întreruperea voluntară a sarcinii.
 2. Vă vom oferi un plic SESPA care conține informațiile necesare pentru a lua decizia dumneavoastră dacă vă întrerupeți sau nu sarcina. Plicul trebuie ridicarea personal de către femeia care intenționează să efectueze î
 3. De la colectarea plicului, este necesar să se acorde trei zile ca perioadă de reflecț După trei zile, dacă vei continua cu decizia de a-ți întrerupe sarcina, poți să faci o programare. Il poti comanda telefonic.

Suntem un centru concertat și acreditat din Gijón pentru întreruperea voluntară a sarcinii care nu depășește 14 săptămâni de gestație.

Consultați legislația privind avortul din Asturias.

https://www.clinicabelladona.com/aborto/legislacion-sobre-el-aborto/

Metode de întrerupere voluntară a sarcinii

Există diferite metode de întrerupere voluntară a sarcinii, tu decizi metoda, deși trebuie să ținem cont de săptămânile de gestație și de istoricul tău medical.

 

Metoda farmacologicâ

Se utilizează pentru sarcini care nu depășesc 9 săptămâni de gestație și cu condiția ca utilizarea acestor medicamente să nu fie contraindicată.

Pas cu pas:

 1. Vom efectua un istoric clinic, analitic si ecografic si vor fi semnate consimtâmânturi in cunostintâ de cauzâ, in care vi se va explica întregul proces, in acest moment vâ puteti consulta echipa medicala. Confidențialitatea dumneavoastră este garantată în orice moment.
 2. Începem procesul cu o primă aport orală de Mifepristonă (RU-486).
 3. După 36 până la 48 de ore, un alt medicament va fi administrat vaginal, oral sau sublingual pentru a finaliza procesul de avort.
 4. După 15 zile ar trebui să mergeți la clinică pentru un control cu ​​ultrasunete, vom verifica dacă procesul este finalizat și vă vom oferi externarea finală
 5. Avortul farmacologic poate avea un mic procent de eșec, dacă se întâmplă acest lucru echipa medicală va lua în considerare repunerea medicamentelor sau efectuarea unei aspiraț
 6. In cele din ûrna, vom vorbi despre metoda contraceptivâ,astfel sâ o puteti alege pe cea mai potrivita pentru dvs si sâ eviti o altâ sarcinâ nedoritâ.

 

Metoda instrumentală

Este o metodă de aspirație care poate fi efectuată sub anestezie locală sau sedare până la 14 săptămâni de gestație.

 1. Vom efectua un istoric clinic, analitic si cu ultrasunete si vor fi semnate consimtamanteri în cunostintâ de cauzâ, în care vi se va explica intregul proces in acest moment puteti consulta echipa medicala. Confidențialitatea dumneavoastră este garantată în orice moment.
 2. Odată ajuns în sala de operație, intervenția se va efectua, ÎNTOTDEAUNA sub control cu ultrasunete, cu tipul de anestezie pe care l-ați ales; local sau sedare.
 3. Dupa interventie veti sta intr-o singura camera pentru timpul necesar refacerii dumneavoastra. Personalul medical va explica regulile de urmat si va prescrie medicamentele pentru zilele urmatoare.
 4. Dupa 15 zile vom efectua un control cu ​​ultrasunete si daca totul este in regula vei primi externarea finala. In final, vom vorbi despre metodele contraceptive astfel incat sa o poti alege pe cea mai potrivita pentru tine si sa eviti o alta sarcina nedorita.

 

Întrebarile cu privire la avort

Raspunsurile la întrebarile puse cu privire la întreruperea sarcinii pentru pacientii nostrii.

Cat costa avortul?

Avortul este o prevedere inclusa in Securitate Sociala,nu trebuie sa platiti nimic.Clinica BELLADONA este un centru concertat cu SESPA si singurul lucru ce ai nevoie e cardul de sanatate al Principatului de Asturias si DNI.

Ce metode exista pentru avort?

Exista doua   metode ,instrumental,este o interventie chirurgicala de aspirare,se poate realiza cu anestezie locala sau anestezie generala(sedare) si de farmacológica care este cu pastile.

Care este cea mai buna metoda?

Nu exista o metoda mai buna ca alta,fiecare are limítele sale.Alegerea este in functie de personalitatea pacientului,de istoria medicala precum si aprecierea medicului.
Nici o metoda nu necesita spitalizare.

Cu cate saptamani de sarcina se poate avorta?

-cand e decizia femeii sarcina se poate intrerupe pana la 14 saptamani.
-in cazul de pericol pentru viata femeii gravide sau anomalii grave puteti termina sarcina pana la 22 saptamani.
-in cele din urma ar putea termina sarcina in cazul de anomalii al fatului,incompatibile cu viata sau boli extrem de grave.

Cine si cum decide?

Metoda o decizi tu dupa o ecografie,in functie de saptamanile de sarcina si cu hotararea medicului pe baza istorialului clinic.

Pana la cate saptamani se poate avorta cu pastile?

Avortul farmacologic se poate realiza pana la 7 saptamani de gestatie.

Ce riscuri are o intrerupere de sarcina?

Avortul provocat este o interventie chirurgicala cu o incidenta scazuta a complicatiilor.

Trebuie sa revii la clínica dupa avort?

Dupa 15 zile trebuie sa vii pentru a realiza un control ecografic.Din acest moment se poate face un control ginecologic si inceperea cu o metoda anticonceptiva.

Pot sa fac avortul cu pastile daca sunt fumatoare?

Da,tigarile nu sunt in contradictie pentru femeile sub 35 de ani.Dupa aceasta varsta se lasa la medic evaluarea pacientului ,precum ca exista riscul cardiovascular.

Dupa avort am dureri? Sangerare?

E normal sa ai discomfort si dureri, sangerarea variaza in functie de fiecare femeie,e normal o sangerare ca o menstruatie de cateva zile.Cu ingrijirea adecvata si fara sa faci eforturi revi la viata normala in cateva ore.

Cand pot incepe sa beau contraceptive?

Primele zile dupa avort se poate incepe cu metoda contraceptiva aleasa de a fi protejata in momentul cand incepi relatiile sexual.

In clínica noastra va informam despre planificarea familiara si tot ce ai nevoie.

Daca ma simt rau sau sangerez mult dupa plecarea de la clínica unde trebuie sa merg?

Serviciul nostru de urgenta e la dispozitie 24 ore.

Contactati cu Belladona cand aveti nevoie.

Am únele indoieli ,pot sa vorbesc cu cineva care sa ma ajute sa i-au o decizie?

Decizia trebuie sa o faci tu,dar poti sa vorbesti cu psihologul nostru,sau asistent social care te va ajuta in tot ce este necesar.

Pentru mai multe informatii

Descarca PROIECT INFORMATII PRIVIND   IVE

Descarca Legea de sanatate sexuala si intreruperea Voluntara a sarcinii.